Despre TCMTURBO

Sunt Dragoș Voinea, fondatorul TCM Turbo, inginer, pasionat până peste cap de mașini (petrolhead cum se spune în engleza), iar din anul 1999 m-am implicat activ ceea ce înseamnă fenomenul de tuning auto din România (evenimente 4tuning în Prisma, C&C Tuning, PitStopTuning, importuri Rieger Tuning, vwforum.ro, revista autoexpert etc). Încă din copilărie am fost foarte pasionat de electronică și programare. Mașinile anilor 80 erau extrem de iubite în Romania, iar eu, pe lângă tot ce reușeam să ating ca mașină, eram cititor inrait al tuturor materialelor vremii publicate. După 1990 deja descopeream alt nivel de informație prin noua presa scrisă și atelierele auto ale vremurilor. Tot de pe atunci mi-am însușit cunoștințe și certificări în limbajele de programare. După aparatia internetului în Romania au apărut și primele idei despre tuning auto astfel că din timpul facultății, dorind să cresc, am vrut să ajut compania PitstopTuning (al cărei client chiar eram) pentru realizarea sitului web + soft intern de gestiune dar am ajuns să lucrez fulltime job învățând multe despre tuningul auto și astfel am ajuns mai aproape de fenomenul de chiptuning dar și mai important pentru mine și despre cum se administrează o societate comercială. Noi la pitstop importam produsele din Germania în acea perioadă, iar în cataloagele de tuning existau prezentate reclame și la powebox ori chiptuning. Chiar și VW Golf4 pe care l-am cumpărat în 2000 a venit cu un powerbox instalat, ca apoi acesta să fie scos și înlocuit cu un chiptuning realizat în acea vreme la un tuner din Germania (avea doua memorii PLCC32 pe placa). În 2003 pasul către TCM Turbo a venit relativ ușor pentru că îmbina cele două mari pasiuni ale mele. Lucrul cu automobilele cât și programarea prin softul din calculatorul motor.


În toamna anului 2003 am înființat TCM TURBO ca revanzator de ciptuning în România (furnizorul nostru era TCM Turbo Fahrzeugtechnik) și începând cu 2005 după urmarea cursurilor intiale alături de dl.Markus Gerz am împărțit activitatea în două divizii: dezvoltarea de fișiere de management al motorului pe banc de putere pentru chiptuneri colaboratori din România dar și dezvoltarea a protocoale de comunicare pentru citire / scriere ECU alături de companiile germane EVC Electronic și IELEC, oferind totodată cursuri de utilizare pentru diferite interfețe de tuning și utilizarea de alte software-uri (alături de Helmut Jahrstorfer de la Ielec - ByteShooter, Axel Schroer la EVC, Markus Gerz la TCM Turbo-Fahrzeugtechnik). Un nou capitol important începea pentru tânără companie TCM TURBO ce oferea acum de la "doar chiptuning" pentru clientul final și o gamă excelentă de prouse și servicii dedicate exclusiv profesioniștilor.  

Azi la aproape două decenii de la pornirea pe acest drum, echipa din Romania este formată din patru persoane, iar în afara tarii există câțiva partneri puternici cu centre proprii pentru vânzarea produsului chiptuning astfel încât knowhow-ul regăsit în produsele comercializate de noi să nu fie deloc sub standardul german de chiptuning.  În prezent TCMTURBO este furnizorul principal pentru mai multe companii de chiptuning din lume (avem clienți în Italia, Franța, Spania, Belgia, UK, Germania, Austria, Bulgaria, Korea, China, Taiwan, Africa de Sud), și asta pentru că, prin experiența inginerilor noștri și prin utilizarea aparatelor de măsurare precise și de testare (Cartec, Superflow și MAHA, BOSCH, Bapro, Dynostar) suntem capabili să livrăm fișiere modificate (tuning files / tuningfiles) de calitate excepțională.

În Romania am renunțat treptat să mai avem distribuitori care nu investesc în aparatură originală și astfel rețeaua de clienți care achiziționează optimizările software prin sistemul fileservice a scăzut destul de mult. Vedeți secțiunea colaboratori pentru a contacta un furnizor de produse din zona în care locuiți (dacă sunteți cumva client final și citiți aceste rânduri și nu sunteti o societate comercială cu profil de activitate software realizat la comandă)

Toate optimizarile fișierelor sunt făcute folosind cel mai bun soft de pe piață, WinOLS, produs de compania germana EVC (Vizitati http://www.evc.de/en/service/links.asp, si o sa regasiti compania noastra listata alaturi de cele mai importante nume din Chiptuningul mondial).


Mai mult de 15 ani de experienta in care am invatat sa livram excelenta clientilor . Am invatat cat de mult putem sa impingem motoarele pentru a ramane pe taramul sigurantei (tuning the safe way) . Transforamrea masinilor intr-un mod unic necesita cunostinte si manopera de calitate, lucruri dobandite de catre TCM Turbo prin ani de experienta in motorsport dar si in proiecte de strada.

Departamentul de dezvoltare TCM TURBO detine pe langa cunostintele inginerilor si multa pasiune pentru a dezvolta produse extraordinare la cel mai inalt nivel .

Daca ai ajuns cu cititul aici trebuie sa intelegi ca acest site este dedicat chiptunerilor, persoane calificate in realizarea diagnozei auto, citirea si reprogramarea ECUurilor. Nu este o pagina dedicata clientului final ce vrea sa-si tuneze masina. Exista din 2015 infiintat www.TCMtuning.ro  locul unde o echipa completa poate realiza de la A la Z lucrarea de chiptuning pentru automobilul dvs. Profesionistii ce au domeniul de activitate chiptuning auto apeleaza la serviciile TCM TURBO in fiecare zi astfel reusind sa vanda un produs de calitate catre clientii lor finali.