Despre TCMTURBO

Sunt Dragoș Voinea, fondatorul TCM Turbo, inginer, pasionat până peste cap de mașini (petrolhead cum se spune în engleza), iar din anul 1999 m-am implicat activ ceea ce înseamnă fenomenul de tuning auto din România (evenimente 4tuning în Prisma, C&C Tuning, PitStopTuning, importuri Rieger Tuning, vwforum.ro, revista autoexpert etc). Încă din copilărie am fost foarte pasionat de electronică și programare. Mașinile anilor 80 erau extrem de iubite în Romania, iar eu, pe lângă tot ce reușeam să ating ca mașină, eram cititor înrăit al tuturor materialelor vremii publicate. După anul 1990 deja descopeream alt nivel de informație prin noua presa scrisă și atelierele auto ale vremurilor. Tot de pe atunci mi-am însușit cunoștințe și certificări în diferite limbaje de programare. După aparatia internetului în Romania au apărut și primele idei despre tuning auto astfel că din timpul facultății, dorind să cresc, am vrut să colaborez cu PitstopTuning (al cărei client chiar eram) pentru realizarea sitului web + soft intern de gestiune dar am ajuns să lucrez fulltime job învățând multe despre tuningul auto și astfel am ajuns si mai aproape de fenomenul chiptuning dar și mai important pentru mine ca individ am invatat cum se administrează o societate comercială. Noi la Pitstop importam produse din Germania în acea perioadă, iar în cataloagele de tuning existau prezentate reclame atât la cutiuțe powebox dar si la câteva firme de chiptuning din Germania. Chiar și pe al meu VW Golf4 pe care l-am achiziționat în anul 2000, acesta a venit cu un powerbox instalat pe motor de catre fostul proprietar, ca apoi poweboxul să fie scos de mine și înlocuit cu o lucrare de chiptuning realizat la acea vreme de catre un chiptuner din Germania (acest GOLF avea doua memorii PLCC32 pe placa ECUlui).  În 2003 pasul către TCM Turbo SRL a venit relativ ușor pentru că îmbina cele două mari pasiuni ale mele. Lucrul cu automobilele cât și programarea prin softul din calculatorul motor.

În toamna anului 2003 am înființat TCM TURBO SRL ca revanzator de ciptuning în România (furnizorul nostru era TCM Turbo Fahrzeugtechnik) și începând cu 2005 după urmarea cursurilor intiale alături de dl.ing. Markus Gerz am împărțit activitatea în două divizii: dezvoltarea de fișiere de management al motorului pe banc de putere pentru chiptuneri colaboratori din România dar și dezvoltarea a protocoale de comunicare pentru citire / scriere ECU alături de companiile germane EVC Electronic și IELEC, oferind totodată cursuri de utilizare pentru diferite interfețe de tuning și utilizarea de alte software-uri (alături de Helmut Jahrstorfer de la Ielec - ByteShooter, Axel Schroer la EVC, Markus Gerz la TCM Turbo-Fahrzeugtechnik). Un nou capitol important începea pentru tânără companie romaneasca TCM TURBO ce oferea acum de la "doar chiptuning" pentru clientul final și o gamă excelentă de prouse și servicii dedicate exclusiv profesioniștilor din Romania astfel contribuid la crestere noilor chiptuneri ce incepeau sa vanda produsul lor de chiptuning la noi in tara. Daca in 2005 incepeam sa avem colaboratori in orase din Romania, in 2008 am avut primul colaborator extern.

Azi la aproape două decenii de la pornirea pe acest drum, echipa din Romania este formată din patru persoane, iar în afara tarii există câțiva partneri puternici cu centre proprii pentru vânzarea produsului chiptuning astfel încât knowhow-ul regăsit în produsele comercializate de noi să nu fie deloc sub standardul german de calitate.  În prezent TCMTURBO este furnizorul principal pentru mai multe companii de chiptuning din lume (avem clienți permaneti în Italia, Franța, Spania, Belgia, United Kingdom, Germania, Austria, Grecia, Korea, China, Taiwan) și asta pentru că prin experiența inginerilor noștri și prin utilizarea aparatelor de măsurare precise și de testare (Cartec, Superflow și MAHA, BOSCH, Bapro, Dynostar) suntem capabili să livrăm fișiere modificate (tuning files / tuningfiles) de calitate excepțională.

În Romania am renunțat treptat să mai avem distribuitori care nu investesc în aparatură originală și astfel rețeaua de clienți care achiziționează optimizările software prin sistemul fileservice a scăzut destul de mult dar astfel am filtrat astfel ca cei care cumpără optimizarile noastre sunt profesionsti cu un standard mai bun in implementarea softului optimizat. Vedeți secțiunea colaboratori pentru a contacta un furnizor de produse din zona în care locuiți (dacă sunteți cumva client final și citiți aceste rânduri și nu sunteți o societate comercială cu profil de activitate software realizat la comandă)

Toate optimizările fișierelor sunt făcute folosind cel mai bun soft de pe piață, WinOLS, produs de compania germana EVC ( Vizitați http://www.evc.de/en/service/links.asp, și o sa regăsiți compania noastră listata alături de cele mai importante nume din Chiptuningul mondial).


Mai mult de 20 ani de experiență în care am învățat să livrăm excelență clienților . Am învățat cât de mult putem să împingem motoarele pentru a rămâne pe tărâmul siguranței (tuning the safe way) . Transformarea mașinilor într-un mod unic necesită cunoștințe și manoperă de calitate, lucruri dobândite de către TCM Turbo prin ani de experiență în motorsport dar și în proiecte de stradă.

Departamentul de dezvoltare TCM TURBO deține pe lângă cunoștințele inginerilor și multa pasiune pentru a dezvolta produse extraordinare la cel mai înalt nivel .

Daca ai ajuns cu cititul aici trebuie sa înțelegi ca acest site este dedicat chiptunerilor, persoane calificate in realizarea diagnozei auto, citirea și reprogramarea ECU-urilor. Nu este o pagina dedicata clientului final ce vrea sa-si tuneze mașina. Exista din 2015 înființat www.TCMtuning.ro  locul unde o echipa completa poate realiza de la A la Z lucrarea de chiptuning pentru automobilul dvs. Profesioniștii ce au domeniul de activitate chiptuning auto apelează la serviciile TCM TURBO in fiecare zi astfel reușind sa vanda un produs de calitate către clientul lor final.