E85 Conversie Flex-Fuel

Tot ce trebuie să știi pentru a utiliza E85 super-ethanol pe motorul tau pe benzina


Combustibilul E85, sau super etanol, este un combustibil compus din 85% etanol și 15% benzină.
Se obține în principal din sfeclă roșie sau cereale, precum porumbul. Compoziția se poate schimba de la un anotimp la altul sau de la o benzinărie la alta. În timpul iernii, de exemplu, cifra octanică va fi mai mare pentru a îmbunătăți pornirile la rece.


Rețineți că reglementările au devenit mai flexibile decât în trecut, iar producătorii de combustibil pot folosi o cantitate mai mare de etanol, ceea ce poate cauza anumite probleme, în special în faza de pornire la rece a motorului. Este important de reținut că un autovehicul cu management electronic vechi poate avea probleme mai rapid decât un vehicul de ultimă generație.  Chiar dacă nu este imposibil să faci ajustările în consecință rezultatul nu este întotdeauna cel mai bun pentru ECUuri vechi.


Când convertiți un vehicul la E85, trebuie luate anumite măsuri de precauție:

Datalogging for E85 conversion

Ce valori ar trebui să măsori ?

Folosind o interfața care vă permite să înregistrați date (efectuare de loguri), cum ar fi interfața AutoTuner sau VCDS, puteți înregistra parametri importanți care vor afecta comportamentul motorului după aceasta conversie. Iată cele mai importante semnale pe care trebuie să le urmăriți :

Echipa TCM TURBO este întotdeauna disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare pe care ați putea-o aveți cu privire la conversia E85 pe un vehicul. De asemenea, puteți verifica configuratorul nostru online pentru a asigura compatibilitatea cu acest tip de modificare.